Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vierde zondag van Pasen jaar C

Je wordt geroepen!

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Het verhaal van zuster Elva

Het waargebeurde verhaal speelt in Bolivia, op de dovenschool Julia Jimenez in Santa Cruz.

Eén van de leidinggevenden, zuster Elva, vertelt hoe ze geroepen werd door Jezus. Elva speelde eens als kind op straat en merkte dat één van de kinderen niet reageerde als ze haar riep. Het meisje was doof. Elva vond dat heel zielig. Je roept een kind en het reageert niet en kan ook niet praten! Elva merkte hoe geïsoleerd dit meisje opgroeide. Ze zag dat dat ook voor andere dove kinderen in Zuid Amerika zo was. Ze werden weggehouden van andere mensen omdat de ouders zich voor hen schaamden. De diepe eenzaamheid van deze kinderen raakte Elva. Ze waren vooral ook eenzaam omdat ze niet konden praten met anderen. 
Ze kregen geen kans om naar school te gaan en dus ook geen kans om de gebarentaal te leren.

Op dat moment besloot de jonge Elva dat ze bij een organisatie wilde werken die dovenonderwijs kon geven. De enige organisatie die dat deed was een kloosterorde. Daarom besloot Elva in te treden in het klooster om dove kinderen les te kunnen geven.
Zo werd zij geroepen om non te worden en haar leven aan het dovenonderwijs en het opbouwen van een dovenschool te wijden. God had haar op deze manier geroepen om voor anderen te zorgen en omgekeerd had zij God om kracht gevraagd dit werk vol te houden.

De dove kinderen leren nu op school gebarentaal spreken en hun ouders via cursussen, zodat zij ook elkaar kunnen roepen om elkaar hun liefde te tonen en hun vertrouwen in elkaar te laten zien.

Artikelen in dit thema Vierde zondag van Pasen jaar C