Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vierendertigste zondag door het jaar C, Christus, Koning van het heelal

Een koning die sterft aan het kruis

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 23,35-43

De evangelielezing van vandaag is Lucas 23,35-43. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Een koning die sterft aan een kruis

Het was een lange weg geweest. Jezus had met het kruis gelopen door de straten van Jeruzalem. Hij was doodop. De soldaten hadden Hem niet alleen het kruis gegeven maar ook een kroon van doornen op zijn hoofd.
Mensen stonden in de straten om naar Hem te kijken. Ze schreeuwden en waren niet aardig.

kruisiging Nu waren ze op de plek waar de soldaten het kruis rechtop zetten. Er stonden al twee andere kruisen. Daaraan hingen twee mannen. Het waren boeven, ze hadden gestolen en gemoord. Dit was de straf die zij kregen.
Jezus kwam tussen hen in te hangen, alsof Hij ook een boef was. Boven zijn hoofd hadden de soldaten een bordje vastgetimmerd. Daarop stond: ‘Dit is Jezus. Hij komt uit Nazareth. Hij zegt dat Hij de koning van de joden is.’
De ene boef deed net als de andere mensen; hij zei heel lelijke dingen tegen Jezus. De andere boef zei: “Man, doe niet zo stom. Jezus is onschuldig. Jij en ik hebben straf gekregen. Terecht. Maar Jezus niet. Hij was alleen maar goed voor de mensen, daarin was Hij een echte Koning.”
Jezus was blij met die woorden. Hij zei tegen die boef: “Dankjewel voor wat je zegt. Wij gaan nu sterven. Maar jij mag met Mij mee, naar het huis van God de Vader, naar de hemel. Daar is mijn Koninkrijk.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Vierendertigste zondag door het jaar C, Christus, Koning van het heelal