Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Advent jaar A 2019

Dromen van een berg

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vandaag begint met de eerste zondag van de Advent het nieuwe kerkelijk jaar. Vanaf deze zondag gaan we op weg naar het Kerstfeest. Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel Op naar de Koning van de Vrede

In de Advent is de verbinding van de kinderwoorddienst met de vierende gemeenschap in de kerk nadrukkelijk aanwezig.  
jesaja 2 kwd 2019 001Elke adventzondag komt de profeet Jesaja in de kerk om de kinderen op te halen. Hij is onze gids op weg naar Kerstmis. Jesaja voert ons in zijn profetieën de berg van God op. Daarboven, waar de afstand tussen hemel en aarde het kleinst is, daar woont God. En bij God woont de goede koning, de koning die recht doet en vrede brengt.

Deze week vertelt Jesaja over zijn droom. Hij droomde dat Gods huis op de berg voor iedereen te zien was. En dat alle mensen er naartoe wilde om te luisteren naar God.

Met de kinderen denken we deze morgen na over wat er voor nodig zou zijn zodat alle mensen samen in vrede zouden kunnen optrekken naar de berg van God. Die mensen krijgen een plaats in de kijkdoos die de kinderen deze weken gaan maken. 

Wilt u liever de kinderwoorddiensten rondom de evangelieverhalen vormgeven, dan kunt u op de site bij het project uit 2016 kijken. (Kijk bij de Zondagen, A jaar en zoek in de lijst de Adventszondagen 2016 op.)