Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Advent jaar A 2019

Dromen van een berg

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

De kleine kijkdoos: poppetjes van sluitingen maken 1

In deze adventsweken wordt er door de kinderen gewerkt aan een kijkdoos van de berg van God. Via de kijkdoos gaan ze 'Op naar de Koning van de Vrede', aan de hand van de lezingen uit het boek Jesaja.

kijkdoos kleinDe kijkdozen voor de kinderen moeten van te voren tot kijkdoos gemaakt worden. Dit doet u door een gat in het midden van de deksel van een schoenendoos te knippen of snijden en een tweede gat in het midden van een van de korte zijden te knippen of snijden. Maak een raampje in het dak door de opening van vliegerpapier te voorzien. En de voorkant, of beide gaten, te voorzien van plasticfolie

Op naar de Koning van Vrede: mensen gaan met Jesaja mee de berg op.

Poppetjes van boterhamzak sluitingen
Nodig:
• Boterhamzakjes sluitingen
• Klei

Neem 2 boterhamzakjes sluitingen en maak van de eerste het hoofd door in het midden een rondje te maken. (stap 2) Draai onder het rondje de draadjes een aantal keer om elkaar heen. De overgebleven uitstekende delen trek je weer iets uit elkaar om op die manier benen te vormen. Is de sluiting te kort om benen te vormen, pak dan een nieuwe sluiting, draai die een of twee keer om het lichaam heen en vouw de uiteinden naar beneden. Met de volgende sluiting maak je de armen. (stap 2) Wikkel de sluiting net zolang om het lichaam heen tot er armen ontstaan. (stap 3)
Plaats het poppetje in een klompje klei om het te laten staan.

Uitleg niet duidelijk? Kijk vooral het filmpje of bestudeer de foto’s.
Dit is een snelle knutsel, waardoor de kinderen lekker veel poppetjes kunnen maken. Bijkomend voordeel: de keukenla is weer een beetje leger!

poppetje stap 1

poppetje stap 2 poppetje klaar

 

 

 

Artikelen in dit thema 1e zondag van de Advent jaar A 2019