Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Advent jaar A 2019

Dromen van een berg

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Jesaja 2,1-5

De kinderwoorddienst gaat vandaag over het visioen van de profeet Jesaja zoals we dat in de eerste lezing aantreffen. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen. Het past bij dit project om de lezing op een boekrol te plakken en uit de boekrol voor te lezen. 

Wilt u liever de kinderwoorddiensten rondom de evangelieverhalen vormgeven, dan kunt u op de site bij het project uit 2016 kijken. (Kijk bij de Zondagen, A jaar en zoek in de lijst de Adventszondagen 2016 op.)

Jesaja droomt van de berg van God

‘Luister, bewoners van Juda en Jeruzalem. God stuurde mij, Jesaja, een hoopvolle droom over onze toekomst. Die droom zal jullie moed geven in deze moeilijke tijd.
Ik droomde dat op een dag alles goed zal zijn. Onze tempel, het huis van God, zal op die mooie dag op de allerhoogste berg staan. De hele wereld zal Gods huis kunnen zien. En iedereen wil er naartoe. Alle mensen, waar ze ook vandaan komen, zullen bij God willen horen. Ze zullen tegen elkaar zeggen: “Kom, ga mee, we gaan naar het huis van God, daar op de berg. Daar willen we naar God luisteren. Dan weten we wat God van ons wil. In de tempel van Jeruzalem kan je leren hoe je moet leven.”
prophet jesajaIedereen zal de berg beklimmen. En boven, in de tempel, zal God de mensen vertellen hoe ze moeten leven. God zal zeggen dat ze hun gevaarlijke zwaarden en speren maar beter kunnen omsmelten in het vuur om er gereedschap van te maken. Er zal vrede zijn. Er zullen geen soldaten meer nodig zijn. Niemand wil er meer oorlog voeren.
Beste landgenoten, doe vooral mee. Begin vandaag direct om te leven zoals God dat wil.’

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema 1e zondag van de Advent jaar A 2019