Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Advent jaar A 2019

Dromen van een berg

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Kleding voor Jesaja

De profeet Jesaja zal gekleed zijn geweest zoals de meeste mensen uit zijn tijd. Mannen en vrouwen droeg een eenvoudige, vrij rechte tuniek, die tot over de knie kwam. Deze tuniek was gemaakt van linnen of wol. Daarover heen ging soms een mantel, een grote lap stof, die door een gordel, een smalle lap stof op zijn plaats gehouden werd. Op het hoofd droeg men meestal een doek.

Voor ons doel kan u heel goed een jute zak gebruiken, waarin u twee gaten knipt voor de armen. Een bruine of beige lap stof kan als mantel dienen, een eenvoudige rechte sjaal als gordel. Een tweede rechte sjaal kan als hoofdbedekking functioneren.
Omdat verf erg kostbaar was, droeg men in de regel kleding in natuurlijke kleuren. Eenvoudige sandalen maken het geheel compleet. Het hoeft niet perfect te zijn, zolang het voor de kinderen maar duidelijk is dat er een personage uit een andere tijd en een ander land voor hen staat.

advent 1 boekrolAls extra zou u de eerste lezing van de zondag op een behangrol kunnen plakken en de profeet die lezing kunnen laten voorlezen uit de ‘boekrol’. Twee stokken dienen als de uiteinden.


Voor een filmpje over kleding in de Bijbel kunt u naar de website van het Nederlands Bijbelgenootschap gaan.

Artikelen in dit thema 1e zondag van de Advent jaar A 2019