Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Advent jaar A 2019

Dromen van een tuin rond de berg

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

Jesaja neemt de bloembol in zijn handen en vraagt de kinderen wat het is.
meisje giet bloemenWat moet je doen om die bloembol te laten bloeien? Hij moet de grond in en water krijgen.
Doe dit samen met de kinderen en vertel ondertussen dat er in het land van Jesaja mensen zijn die geen moed meer hebben om te zaaien en geen zin meer hebben om op de akkers te werken en de grond te besproeien. Wat gebeurt er als de boeren niet meer op hun akkers werken?

Hebben de kinderen ook wel eens geen zin om hun klusjes te doen? Geen zin om naar de sportles te gaan, geen zin om door de regen naar school te fietsen, geen zin om boven op hun kamer speelgoed te halen…?

Kan je eigenlijk zien aan iemand dat hij of zij ergens geen zin in heeft? Laat de kinderen voordoen hoe het eruit ziet als zij geen zin hebben.
En hoe ziet het eruit als ze wel zin hebben?
Hebben ze gehoord dat Jesaja precies dát beschreven heeft in zijn boekrol?

Ga vervolgens aan de slag met de kijkdoos, waaraan vandaag de bloemen van de bloeiende tuin toegevoegd worden.

Artikelen in dit thema 3e zondag van de Advent jaar A 2019