Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Advent jaar A 2019

Dromen van een tuin rond de berg

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

De kleine kijkdoos: bloemen van eierdozen maken 3

In deze adventsweken wordt er door de kinderen gewerkt aan een kijkdoos van de berg van God. Via de kijkdoos gaan ze 'Op naar de Koning van de Vrede', aan de hand van de lezingen uit het boek Jesaja.

kijkdoos kleinDe kijkdozen voor de kinderen moeten van te voren tot kijkdoos gemaakt worden. Dit doet u door een gat in het midden van de deksel van een schoenendoos te knippen of snijden en een tweede gat in het midden van een van de korte zijden te knippen of snijden. Maak een raampje in het dak door de opening van vliegerpapier te voorzien. En de voorkant, of beide gaten, te voorzien van plasticfolie

Op naar de Koning van Vrede: de woestijn rond de berg wordt een tuin vol bloemen.

Bloemen van eierdozen maken
Nodig:
• Eierdozen
• Verf en kwasten
• Schaar
• Klei

Knip de kuipjes uit de eierdozen. Knip deze vervolgens in aan vier of zes kanten. Knip de blaadjes iets bij en vouw ze uit. Verf ze in een gezellig kleurtje.

U kunt de bloemen aan de binnenkant tegen de doos aan plakken zodat je er echt in kijkt, u kunt er ook voor kiezen ze in een bolletje klei vast te zetten. 

Kijk naar de foto’s om te zien wat de bedoeling is. 

 

bloemen 2 bloem eierdoos

 

 

 

 

 

Artikelen in dit thema 3e zondag van de Advent jaar A 2019