Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Advent jaar A 2019

Dromen van een tuin rond de berg

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Jesaja 35,1-6a+10

De kinderwoorddienst gaat vandaag over het visioen van de profeet Jesaja zoals we dat in de eerste lezing aantreffen. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen. Het past bij dit project om de lezing op een boekrol te plakken en uit de boekrol voor te lezen. 

Wilt u liever de kinderwoorddiensten rondom de evangelieverhalen vormgeven, dan kunt u op de site bij het project uit 2016 kijken. (Kijk bij de Zondagen, A jaar en zoek in de lijst de Adventszondagen 2016 op.)

Jesaja droomt van een tuin rond de berg van God

‘Luister, bewoners van Juda en Jeruzalem. Ik heb nog meer te vertellen namens God. Verlies de moed toch niet.

bloem woenstijnGod belooft ons, dat de woestijn niet dor en droog zal blijven, dat er bloemen zullen groeien op de kale steppe. Mooie lelies en vele groene planten zullen te zien zijn in de woestijn. Het zal er net zo groen en vruchtbaar worden als in de bergen en op de akkers in het dal. Waarom hangen jullie lusteloos tegen de bomen? Waarom ligt jullie gereedschap te slingeren op de grond? Niet zo slap. Ga rechtop staan en ga aan de slag. Je doet het niet voor niets. God zal je helpen. Jullie vijanden zullen gestraft worden en jullie zelf zullen gesteund worden. Alles zal goed komen.
Zelfs de blinden zullen weer kunnen zien en de doven zullen weer kunnen horen.
Mensen die niet meer kunnen lopen zullen opstaan en dansen van blijdschap. Mensen die niet meer kunnen praten zullen liedjes zingen om God te prijzen. Jullie vrienden, die gevangen zijn door de vijand, zullen door God vrijgelaten worden. Dansend en zingend komen ze naar Gods berg. Niemand zal er ooit meer verdriet hebben. Er is blijdschap voor eeuwig.'

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema 3e zondag van de Advent jaar A 2019