Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

5e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2017

Wat is dood?

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Wat is dood?

Leg een paarse doek over een tafeltje of leg deze op de grond. Leg een stapel wat grotere, gladde kiezelstenen op het kleed. Zet een kaars op het kleed.

kiezelstenenSteek de kaars aan om de kinderwoorddienst te openen en zing het vijfde couplet van het stapelliedje (zie bij Extra’s).
Vandaag hebben we het over ‘Wat is dood?’ Probeer samen met de kinderen te onderzoeken wat dood is.
Is het ook mogelijk dat je iemand dood noemt die nog wel ademt? Bijvoorbeeld omdat hij of zij niets meer onderneemt. En is er een verschil tussen dood en morsdood? Of hoe dood is je vriendje als je hem bij het cowboytje spelen dood schiet?

Ongetwijfeld zullen veel kinderen proberen om verhalen te vertellen over wat zij meegemaakt hebben met mensen en dieren die doodgingen. Beloof dat die later aan de orde zullen komen. Lees dan de evangelielezing.

Artikelen in dit thema 5e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2017