Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Gedaanteverandering van de Heer jaar A

 Uitstraling

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Mattheüs 17,1-9

De evangelielezing van vandaag is Mattheüs 17,1-9. Voor de jongste kinderen kan de navertelling worden gebruikt. Voor wat oudere kinderen is de vertaling uit bijvoorbeeld het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

tabor 3

Jezus nam Petrus, Johannes en Jakobus mee een hoge berg op. Ze waren daarboven helemaal alleen. Daar aangekomen zei Jezus dat Hij even tijd wilde nemen om te bidden.
Ze zagen dat het gezicht van Jezus zo stralend werd als de zon en zijn kleren werden helemaal wit. Mozes en Elia, twee heel belangrijke profeten, verschenen als in een droom bij Jezus om met Hem te praten. Petrus wist niet wat hij zag, zo geweldig! Hij zei dat het goed was dat hij en de andere leerlingen op de berg waren. Hij wilde zelfs tenten opzetten voor Jezus en de beide profeten. Maar nog voordat Petrus dit had gezegd, kwam er een witte wolk over hen heen. Ze zagen niets meer, maar ze hoorden wel een stem die zei: ”Dit is mijn geliefde Zoon, Ik ben heel blij met Hem. Luister naar Hem. Hij zal je de weg wijzen naar Mij.”
tabor 2

Petrus, Johannes en Jakobus schrokken hier natuurlijk van. Wat gebeurde er toch allemaal? Ze probeerden zich te verstoppen en kropen weg onder een struik. Toen kwam Jezus naar hen toe en raakte hen aan. Hij zei dat ze niet bang hoefden te zijn. Jezus was nu weer alleen.
Ze praatten niet meer over wat er gebeurd was, daar boven op die berg. Anderen zouden het toch niet begrijpen. Ze bewaarden deze mooie droom als een fijne herinnering in hun hart. Petrus, Johannes en Jakobus wisten nu nog beter wie Jezus eigenlijk was: de meest geliefde Zoon van God. Wat er ook zou gebeuren, dit zouden ze nooit vergeten.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Gedaanteverandering van de Heer jaar A