Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Nieuwjaar, Heilige Maria, moeder van God jaar A

Moeder Maria

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Bij Maria op kraambezoek

Het liturgisch rooster verwijst vandaag opnieuw naar het verhaal van Kerstmis. Het accent ligt nu echter op Maria, de moeder van het kerstkindje; de Moeder van God.

kerst baby kleurHet gesprek kan gaan over moeders die een kindje krijgen. De kinderen kan gevraagd worden of zij de geboorte van een zusje of een broertje hebben mee gemaakt. Wat herinneren zij zich daarvan? Hoe bijzonder is het om een kindje te krijgen? Zo bijzonder moet het ook voor Maria geweest zijn. Zij wenste het allerbeste voor haar kind.

Vertel dat Maria tegelijk ook al wist dat het leven van Jezus niet gemakkelijk zou worden; dat er heel bijzondere dingen gingen gebeuren; zou ze ook geweten hebben dat de mensen 2000 jaar later nog over Hem zouden praten?

Maar vandaag is Jezus nog een baby’tje. Met een grote krul in het haar en lieve oogjes.
De herders kwamen op bezoek met cadeautjes. Zouden wij Maria ook een cadeautje kunnen brengen?
Denk samen na over wat je Maria zou willen geven voor baby Jezus.

Maak dan met de kinderen een kraammand met cadeautjes, of geef Maria een bloemetje. Er zijn heel wat bloemennamen met Maria verbonden, dus Maria houdt van bloemen!

Artikelen in dit thema Nieuwjaar, Heilige Maria, moeder van God jaar A