Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Pasen jaar B 2021

De wijnstok loopt opnieuw uit

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd en Pasen: Ik ben de Wijnstok

Aan de hand van de uitspraak van Jezus 'Ik ben de wijnstok' zagen we hoe Jezus door ontmoetingen met anderen kon groeien en bloeien, maar ook kleiner kon worden en tenslotte zou eindigen op het kruis. 
wijnstok 4Op Palmzondag zagen we hoe de stemming omsloeg. Jezus is op Goede Vrijdag aan het kruis genageld, en duisternis lag over het land en daalde neer in de harten van de leerlingen. Bij deze Paasmorgen kinderwoorddienst is als eerste tegel ook een Goede Vrijdagviering voor thuis opgenomen.  

En dan wordt het Pasen! 
De wijnstok, het beeld van Jezus uit ons project, zal opnieuw uitlopen. Hij leek wel dood en kaal, maar er is nieuw leven.

Paasmorgen gaan we ontdekken dat de vrienden en volgelingen van Jezus zien dat het nog niet afgelopen is. Ze vallen van de ene emotie in de andere: van verdriet en boosheid, naar schrik en tenslotte blijdschap. Want Jezus is niet dood. Hij is opgestaan!

Daarom is het feest en wensen we elkaar 'Zalig Pasen!'