Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Pasen jaar B 2021

De wijnstok loopt opnieuw uit

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Zalf, verbandgaas, een steen waar doen die je aan denken?

In de kerk
Wanneer de kinderen naar voren komen om naar de kinderwoorddienst te gaan, vraag de voorganger dan om het viltbord met de wijnstok mee te geven aan de kinderen naar hun eigen ruimte. 

In de eigen ruimte
In de eigen ruimte legt u een wit kleed neer. Het is Pasen geworden, we veranderen van kleur. Zet daarop een kleine (paas)kaars.

Leg het viltbord met de afbeelding van de deze zondag erbij.

                Hang in de ruimte een paar witte doeken op (misschien mag je kleden uit de sacristie lenen), leg ergens een grote steen neer, een rolletje los opgerold verbandgaas, zet een grote pot met zalf/bodylotion neer en hang afbeeldingen op van een grot en van Maria.

Neem met de kinderen plaats in een kring. Laat ze rondkijken. Wat zien ze allemaal? Wat herkennen ze?

Leg uit dat alles wat er met Pasen gebeurde niet in één keer te snappen was. Uit het paasverhaal blijkt dat Maria en de leerlingen van Jezus in stapjes zagen wat er aan de hand was. Vandaag hebben we namelijk een heel bijzonder verhaal, een van de belangrijkste verhalen uit de Bijbel. Een verhaal dat iedereen hoop en vertrouwen mag bieden.

Steek de kaars aan en bid samen.

Vertel dan het Paasverhaal.

 

 

Artikelen in dit thema Pasen jaar B 2021