Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Pasen jaar B 2021

De wijnstok loopt opnieuw uit

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 20,1-9

De evangelielezing van vandaag is Johannes 20,1-9. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Paasmorgen bij het graf

Het is zondagochtend, heel vroeg, het is nog donker. Maria Magdalena staat op en loopt naar het graf waarin ze Jezus vrijdagmiddag haastig neergelegd hebben. Vrijdag was het al bijna donker, de sabbat zou beginnen zodra de avond viel. En op sabbat mag je niemand begraven, zegt de wet van Mozes. Nu is de sabbat voorbij, dus Maria gaat zo snel mogelijk naar het graf om Jezus te verzorgen met lekker ruikende zalf. Ze loopt met gebogen hoofd, de zalfpot in haar hand.

graf weggerolde steenAls ze bij het graf aankomt en opkijkt ziet Maria dat er iets veranderd is aan het graf. De zware steen die ervoor lag is weggerold. Ze gaat niet verder, maar keert zich om en loopt snel naar de leerlingen Simon Petrus en Johannes. Ze zegt: “Iemand heeft Jezus uit het graf weggehaald. Ik heb geen idee waar Hij nu is neergelegd.”
Petrus en Johannes gaan zo snel ze kunnen naar het graf. Ze rennen allebei, maar Johannes, de jongste is ook het snelste. Hij is het eerst bij het graf. Hij bukt zich en kijkt naar binnen. Daar ziet hij de doeken liggen, waarin ze Jezus begraven hebben. Maar hij loopt niet verder. Simon Petrus, die na hem bij het graf aan komt, gaat wel naar binnen. Hij ziet dat alle doeken bij elkaar liggen. Alleen de doek die om het hoofd van Jezus had gezeten, ligt opgerold op een andere plaats. Nu komt ook Johannes naar binnen. Hij ziet alles en gelooft dat Jezus is opgestaan.
In de heilige boeken staat geschreven dat Jezus uit de dood moest opstaan. Maar tot vandaag begrepen ze niet wat dat precies betekende. Maar nu ze de doeken zien, begrijpen ze wat er bedoeld wordt.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Pasen jaar B 2021