Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweede zondag door het jaar B

Wie is Jezus voor jou?

zondag 14 januari 2024

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Memoryspel: Wie is Jezus voor mij

Maak een momory-spel van namen en eigenschappen voor Jezus. Speel daarna het spel.

- Print het werkblad dat hieronder staat twee maal. Het werkblad bevat woorden (of afbeeldingen op het tweede blad) maar ook lege kaartjes zodat de kinderen ook hun eigen woorden of tekeningen kunnen toevoegen.

- Laat de kaartjes aanvullen en uitknippen. U kunt ook twee aan twee laten werken, zodat de woorden of tekeningen niet precies identiek zijn. Dat nodigt uit om er over in gesprek te gaan.

- Speel wanneer alle kaartjes klaar zijn met elkaar het memoryspel.

Wanneer er twee goede kaartjes zijn geplakt, mag dat kind iets vertellen over dat beeld van Jezus.
Het is bij memory de bedoeling dat je zoveel mogelijk paren van kaartjes maakt door de kaartjes met dezelfde afbeelding/hetzelfde woord om te draaien.
Vertel aan de kinderen dat de verschillende beelden van Jezus allemaal gelijkwaardig zijn. Het ene beeld is niet beter dan het andere. Ieder woord/beeld zegt iets belangrijks over wat Jezus voor iemand betekent. Belangrijk is dat we met elkaar in gesprek komen en elkaar uitleggen wat we bedoelen zoals dat gebeurt in de kerk.

 

Artikelen in dit thema Tweede zondag door het jaar B