Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweede zondag door het jaar B

Wie is Jezus voor jou?

zondag 14 januari 2024

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Een lammetje als afbeelding van Jezus

In deze kinderwoorddienst wordt gesproken over beelden van Jezus en hoe Hij een wegwijzer voor ons kan zijn, zoals Johannes, die de weg naar Jezus wees. 

agnus deiDaarnaast wordt aan één van die beelden wat meer aandacht gegeven: Jezus als het Lam van God.
Leg hiervoor de afbeelding van het Agnus Dei, het Lam van God, in het midden bij de kaars. U kunt deze afbeelding ook op een wegwijzer plakken. Zie hiervoor bij de Extra's.
Er staat een lammetje op zoals de kinderen het kennen, maar ook een lam met een bijzondere naam bij de poten: het Lam van God.

Neem met de kinderen plaats en steek de kaars aan bij de opening van de kinderwoorddienst. Vraag of de kinderen weten wie ze hier zien? Vertel wat over de afbeelding (zie hiervoor de achtergrondinformatie) zodat zij al enigszins weten dat dit beeld terugkomt in het verhaal uit de Bijbel dat zij gaan horen.

Vraag hen daarna stil te worden. Zeg hen dat die stilte eigenlijk al een gebed is, waarin je met God kunt praten. Wanneer de kinderen onrustig worden, beëindigt u dit moment met het gebed.
Hierna leest u het bijbelverhaal.

Artikelen in dit thema Tweede zondag door het jaar B