Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vierde zondag van Pasen jaar B

Jezus is de Goede Herder

zondag 21 april 2024

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 10,11-18

De evangelielezing van vandaag is Johannes 10,11-18. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Jezus is de goede herder

In een gesprek met zijn leerlingen vergeleek Jezus zichzelf met een herder. Hij zei:
”Ik ben de Goede Herder. Een goede herder beschermt zijn schapen met zijn eigen leven. Maar iemand die betaald wordt om schapen te hoeden en niet van de dieren houdt, denkt alleen aan zichzelf. Als hij een wolf ziet komen, rent hij hard weg. Dan kan de wolf zijn gang gaan. De wolf doodt dan een paar schapen en jaagt de andere alle kanten uit. Zo’n betaalde knecht past alleen maar op de schapen om geld te verdienen. Hij houdt niet van de schapen.
goede herder ravennaIk ben de Goede Herder. Ik weet wie bij Mij hoort. En andersom is het ook zo: de mensen die bij Mij horen kennen Mij ook. Het is net zoals tussen Mij en mijn hemelse Vader. God kent Mij goed en Ik ken God goed. Ik bescherm de schapen met mijn eigen leven.
Niet alleen jullie zijn mijn schapen. Ik heb nog andere schapen die jullie niet kennen. Daar moet Ik ook voor zorgen en zij zullen ook naar Mij luisteren. Uiteindelijk wordt het één grote kudde. En Ik zal de herder zijn van die kudde.
God houdt van Mij omdat Ik de kudde bescherm met mijn eigen leven. Dat doe Ik helemaal vrijwillig, uit Mijzelf. Niemand verplicht Mij daartoe. Het is Gods opdracht aan Mij, maar Ik zeg zelf ‘ja’ tegen deze opdracht. “

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Vierde zondag van Pasen jaar B