Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vijfde zondag door het jaar B

Jezus geneest

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier! 

genezing schoonmoeder5

Jezus komt bij de zieke schoonmoeder van Simon op bezoek. Hij geneest haar, en direct komen er mensen op Hem af, die ook genezing zoeken. Ze zijn al langer ziek, of hebben last van een kwade geest. Iedereen die komt vindt genezing. Het lijkt vanzelf te gaan, maar Jezus heeft na al die mensen behoefte aan rust en stilte voor zijn gebed. Hij weet ook dat er nog zoveel te doen is. Maar die rust is Hem nauwelijks gegund.

Met de kinderen denken we deze kinderwoorddienst na over letterlijk of figuurlijk in de knoop zitten, en over de stilte die je soms nodig hebt om het goede te kunnen blijven doen. 

Start eens met een oefening om tot rust te komen.

De lezingen van deze zondag zijn:

Evangelielezing: Marcus 1,29-39
Eerste lezing OT:
Job 7,1-4+6-7
Tweede lezing NT:
1 Korintiërs 9,16-19+22-23

Jezus geneest zieke mensen,
Hij kijkt hen aan.
Laten wij ook naar elkaar omkijken. Jezus leert ons ook dat we even op adem mogen komen.

Na alle genezingen zoekt Jezus een stille plek. Hoe zou deze rustige plek van Jezus eruit gezien hebben? Wat zoekt Hij daar?

Er komen allemaal mensen bij Jezus die lichamelijk of geestelijk in de knoop zitten. Geef elkaar een hand, en een ander je andere hand, zo ontstaat een menselijke knoop 
om te ontwarren.

Maak een deurhanger om om stilte te vragen. Of één die aangeeft wanneer je wel en wanneer je niet gestoord wilt worden.

De mensen die genezing hebben ervaren, hebben Jezus kracht gevoeld en weten dus ook dat Hij de Messias is. Maar dit mag niet  rondverteld worden. Jezus is bang dat de mensen hele verkeerde verwachtingen van Hem zullen krijgen.