Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vijfde zondag door het jaar B

Jezus geneest!

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier! 

Het veertigdagentijdproject staat bijna helemaal online. Ik ben de wijnstok heet het: Jezus die Zichzelf met de wijnstok vergelijkt hebben we gebruikt als beeld voor al zijn ontmoetingen. Er zijn ontmoetingen die Jezus, de wijnstok, doen groeien en er zijn ontmoetingen die bedreigend zijn voor de wijnstok.
Bij elke zondag is ook een miniviering voor thuis opgenomen, voor wie niet naar de kerk kan, of voor kinderwoorddienstleiding die iets voor thuis aan de kinderen willen aanbieden. 

genezing schoonmoeder5Jezus komt bij de zieke schoonmoeder van Simon op bezoek. Hij geneest haar, en direct komen er mensen op Hem af, die ook genezing zoeken. Ze zijn al langer ziek, of hebben last van een kwade geest. Iedereen die komt vindt genezing. Het lijkt vanzelf te gaan, maar Jezus heeft na al die mensen behoefte aan rust en stilte voor zijn gebed. Hij weet ook dat er nog zoveel te doen is. Maar die rust is Hem nauwelijks gegund.

Met de kinderen denken we na over letterlijk of figuurlijk in de knoop zitten, en over de stilte die je soms nodig hebt om het goede te kunnen blijven doen.