Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vijfde zondag door het jaar B

Jezus geneest!

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Stil worden

Op de tafel ligt een groen kleed en brandt de kaars. Neem met de kinderen plaats in een kring rondom de kaars en vraag aan de kinderen om stil te worden. We starten met een oefening om eerst even tot rust te komen. De kinderen kunnen daarbij hun ogen sluiten. Neem de tijd om de volgende vragen te stellen; lees ze langzaam voor.

kindermindfulness2‘Ga eerst allemaal even lekker zitten. Zet je voeten op de grond en voel je billen op je stoel zitten. Voel je rug tegen de rugleuning. Leg je handen maar op je buik, als je wilt. Ga dan met je aandacht naar je adem: adem in en adem uit. Voel maar even dat je buik meegaat bij de ademhaling.

Stel je eens voor dat je op een rustige plek zit of ligt. Hoe ziet deze plek eruit? Wat ben je aan het doen? Wat zie je, wat hoor je, wat denk je? Kijk rustig even rond. Zeg de plek gedag en kom weer terug naar deze ruimte.’

Maak naar deze korte meditatie de overgang naar het gebed en de evangelielezing van deze dag.

Artikelen in dit thema Vijfde zondag door het jaar B