Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vijfde zondag door het jaar B

Jezus geneest!

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

jezus zoekt stilteEr komen heel veel zieke mensen op Jezus af, ze willen allemaal iets van Hem. En Jezus ziet ook naar hen om. Maar heel vroeg in de ochtend zoekt Hij de rust op. Hij gaat naar een stille plek.

Leg de kinderen de volgende vragen voor: ‘Hoe zou deze rustige plek van Jezus eruit gezien hebben? Beschrijf deze eens met elkaar.
Waarom zou Jezus in het donker naar een rustige plaats gaan? Wat gaat Jezus doen op deze stille plek?’

stilte zoekenVraag daarna aan de kinderen of zij het herkennen; dat je soms zoveel moet, dat het fijn is om even tot rust te komen. Vraag of zij ook weleens een rustige plek opzoeken. Wat doen zij op een rustige of stille plek? Waar gaan zij heen of wat gaan ze doen? En, hoe ziet hun eigen stille of rustige plek eruit? Laat de kinderen over hun eigen ervaringen vertellen.
En, vertel ook hoe u zelf tot rust komt.
Vraag tot slot of bidden voor de kinderen ook een manier is om tot rust te komen.
Waarom bidden kinderen? Hebben zij een eigen plek in huis waar zij tot rust kunnen komen? Waar is deze plek dan?


Maak daarna met de kinderen een ‘Stilte’ deurhanger. Deze vindt u bij de Extra's. 

Artikelen in dit thema Vijfde zondag door het jaar B