Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Advent jaar C 2018

Op weg naar het Koninkrijk

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 21,25-28+34-36

De evangelielezing van vandaag is Lucas 21,25-28+34-36. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Jezus vertelt dat Hij terug zal komen

Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Er zullen hele vreemde dingen gebeuren met de zon, de maan en met de sterren. Dingen die je haast niet kunt geloven. Alle planeten zullen heen en weer gaan schudden. Als dit gebeurt dan zullen alle mensen natuurlijk heel erg schrikken. De zee gaat heel hard tekeer, hij buldert met hele hoge golven. De zee zal de mensen bang maken, zo hoog zijn de golven. De mensen zullen verbaasd kijken naar wat zij zien, en ze weten niet hoe het met de wereld zal aflopen. Ze vinden het griezelig en eng. En als dat allemaal gebeurd is, dan komt de Mensenzoon, dat is een nieuwe naam voor Mij”, zei Jezus.
Hij vertelde verder: “Iedereen zal de Mensenzoon zien komen. Hij komt als een machtige en geweldige koning op grote wolken. En dan hoef je helemaal niet bang te zijn. Heb maar vertrouwen, want als je dit allemaal ziet, dan worden alle mensen vrij.”
Daarna zei Jezus: “Maar let wel heel goed op, dat je het niet mist! Want als de Mensenzoon komt, is Hij er zomaar plotseling opeens. Wie niet oplet, die wordt erdoor verrast. Zorg daarom dat je oplet! Dus niet te veel feesten en denk ook maar niet te veel aan je problemen. Laat je niet verrassen wanneer de Mensenzoon komt! Let goed op! En blijf God om kracht bidden, zodat je kunt ontsnappen aan de akelige dingen die gaan gebeuren. Vraag God om kracht, dan hoef je het niet eng te vinden, en kun je vol vertrouwen zijn.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema 1e zondag van de Advent jaar C 2018