Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Veertigdagentijd jaar C 2019

De gekleurde bril: Jaloezie verblindt je

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Een hard werkende zoon

In de kerk:
bril op paars doekIn de kerk kunt u de kinderen een grote bril meegeven of als begeleider deze bril opzetten. Zo’n grote bril is te koop bij speelgoedwinkel of feestartikelenwinkel.
Leg deze bril bij binnenkomst op het paarse kleed. (zie foto)

In eigen ruimte:
Neem met de kinderen plaats in een kring rondom een kaars en een paars kleed en zet de poster van de zondag erbij.
Lees met de kinderen het gedicht Veertig dagen bewust (zie hiervoor de Extra's)  en vraag aan de kinderen welke zondag van de veertigdagentijd het is.

Op de poster voor deze vierde zondag staat de oudste zoon. Hij heeft donkere bril op met groene glazen. Stel hem voor aan de kinderen. De oudste zoon is een ijverige zoon. Hij werkt met zijn vader samen op de grote boerderij, waar ook veel knechten zijn. Op het land zijn ze druk met het bewerken van de grond, waar telkens opnieuw stenen uitgehaald moeten worden. Ook zijn er altijd vogels die het zaad komen pikken en uiteraard is er veel onkruid dat gewied moet worden. Het is stoffig en warm werk. Maar hij vindt dat het gedaan moet worden.

Bid het openingsgebed en lees dan het verhaal van deze zondag.

Artikelen in dit thema 4e zondag van de Veertigdagentijd jaar C 2019