Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Eenentwintigste zondag door het jaar C

Doe je best!

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Sesam open u! Toverspreuk

Sesam open u! Toverspreuk om de deur open te krijgen.

'Sesam open u!' wordt weleens gezegd als een deur opengaat of open moet gaan. Misschien hebben de kinderen het verhaal waarin deze spreuk voorkomt wel eens gehoord, gezien of kennen ze de uitdrukking. De toverspreuk ‘Sesam open u’ komt voor in het verhaal Ali Baba en de veertig rovers. In dit verhaal ziet Ali Baba, een arme houthakker, op een dag hoe een roverhoofdman met de formule 'Sesam open u!' een deur in een berg opent. Hij gaat als de rovers weg zijn ook de grot in, die vol blijkt te liggen met goud, geld en juwelen. Ali Baba neemt zo veel goud mee als hij kan dragen.
Er staan veel versies van het verhaal van Alie Baba op YouTube. Helaas zijn ze allemaal vrij lang voor een kinderwoorddienst. (ongeveer 20 minuten)

Voor wie toch wil kijken:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vraag aan de kinderen: Stel, er zou een toverspreuk zijn om de deur van Jezus te openen. Wat zou je dan moeten zeggen?
Brainstorm hierover met de kinderen. De toverspreuk zou op de één of andere manier moeten uitdrukken dat de spreker zich wil verbinden met Jezus en zijn idealen. Laat de kinderen vervolgens hun favoriete toverspreuk invullen op het werkblad en het werkblad verder inkleuren.

 

 

 

 werkblad sleutel deur2

Artikelen in dit thema Eenentwintigste zondag door het jaar C