Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Eenentwintigste zondag door het jaar C

Doe je best!

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Niet zomaar naar binnen

opendeur

Zorg dat er een rebus op de deur is geplakt van de kinderwoorddienst-ruimte. De kinderen moeten eerst deze rebus oplossen voordat ze naar binnen mogen. U vindt een voorbeeld van een rebus bij Extra’s. Zet de deur met een deurstopper vast op een kier, zodat de kinderen één voor één zich als het ware naar binnen moeten wurmen.

Als de kinderen binnen zijn neemt u plaats in een kring of om een tafel en steekt u een kaars aan. Begroet de kinderen met woorden als: “Het was vandaag niet zo gemakkelijk om binnen te komen hè? We wilden jullie er moeite voor laten doen om binnen te komen. In de Evangelielezing van vandaag gaat het ook over een deur, waarvoor je moeite moet doen om er door binnen te komen.”

Vertel of lees daarna het Evangelie van deze dag.

Artikelen in dit thema Eenentwintigste zondag door het jaar C