Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Elfde zondag door het jaar C

Een tweede kans voor iedereen

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Wat gooien we zomaar weg?

afvalscheidenLeg een groene doek op tafel. Zet daarop een prullenbak met allerlei afval dat je kunt scheiden, zoals papier, plastic flessen, doppen van flessen of potten, een klokhuis van een appel etc. U vertelt nog niet aan de kinderen waarom die prullenbak daar staat.

Leidt het bijbelverhaal kort in, bijvoorbeeld: 'Vandaag gaat Jezus uit eten bij iemand die Hem wat beter wil leren kennen. Omdat de deur van zijn huis openstaat kunnen de mensen vanaf de straat zien wat er aan de hand is. Een vrouw trekt de stoute schoenen aan en loopt naar binnen. Ze doet iets heel bijzonders, maar niet iedereen kan waarderen wat ze doet.'

Artikelen in dit thema Elfde zondag door het jaar C