Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Kerstmis jaar C 2021

Binnenstebuiten

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Aandachtsmoment Kerstmis in je gezin

Jezus is geboren, een groot geschenk van God. Als je thuis gelovige aandacht wilt besteden aan de boodschap van Kerstmis heb je houvast aan deze 6 stappen. Veel plezier!

kerst thuis 2021 stap 1

 

 

1 Zet op tafel een aantal voorwerpen neer die Kerstmis verbeelden (bijv. een paar kerststal beeldjes, een van je kaarten die je hebt gekregen, een foto van iemand die er niet bij kan zijn, een dierbaar stukje decoratie, kerstgroen/dennenappels, ster) en plaats er een kaars of waxinelichtje bij. Leg er ook een kerstverhaal bij (bijv. een kinderbijbel of een print)


kerst thuis 2021 stap 2

 

2. Voer een gesprekje in de kring: dat het vandaag een bijzondere dag is, vraag wat Kerstmis is, waarom we het vieren, hoe het voelt, wat fijn is en waarom.


kerst thuis 2021 stap 3

 

 

3. Lees het kerstverhaal uit een kinderbijbel. Doe dit met veel leven, ieder leest een stukje, of sommigen beelden het uit, eventueel verkleed.


kerst thuis 2021 stap 4

 

 

4. Zing samen een mooi kerstliedje wat jullie aanspreekt


kerst thuis 2021 stap 5

 

5. Maak het even stil en ga voor in gebed: dank God voor het kerstkind dat ons allemaal vult met vrede en goede wil en …; bid voor de wereld waarin we leven …; voor mensen die het moeilijk hebben, ver weg en ook dichtbij …; Dank God voor elkaar, voor jullie gasten, voor eten, drinken en gezelligheid… Laat ieder toevoegen wat hij zij nog wil zeggen/bidden. (Eindig evt. met het Onze Vader).

 

 

kerst thuis 2021 stap 66. Zing nog een kerstliedje en zet dan muziek op waarop je kunt dansen. Wie wil zitten tekenen kan dat doen. Intussen maak jij iets klaar om te drinken en eten, passend bij het tijdstip. Zet de kerststal-beeldjes weer terug en vier feest.

Marjet de Jong

Artikelen in dit thema Kerstmis jaar C 2021