Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Pasen jaar C 2022

Kijk eens in de spiegel

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd en Pasen: Kijk eens in de spiegel: Zijn spiegelbeeld ben jij!

In de evangelielezingen van de veertigdagentijd leerde Jezus de toehoorders steeds eerlijk naar zichzelf te kijken. Jezus vroeg ons eens in de spiegel te kijken en aan de slag te gaan met wat je ziet bij jezelf. Dat riep emoties en beelden op, die we ten goede konden keren.

spiegel pasen versierdDeze Paasmorgen ontdekt Maria Magdalena dat Jezus niet meer in het graf ligt. Ze vindt alleen de doeken van de lijkwade, maar zijn lichaam is verdwenen. Ook Johannes die zich naar het graf spoedt, ziet het zelfde. Simon Petrus stapt naar binnen en ziet dat Jezus is opgestaan uit de dood. Herrezen zoals aangekondigd.

Kijk eens in de spiegel: zijn spiegelbeeld ben jij!
Hoe kan je opstaan uit de dood? Hoe verstaan we “opstaan.” Hoe ben je altijd zichtbaar ook als je er niet meer fysiek bent? Het mysterie van Pasen dient zich aan. We willen laten zien dat Jezus te zien is in jou. Zichtbaar in en door mensen. Jezus zichtbaar laten zijn, is iets waar we elke dag opnieuw mee bezig kunnen zijn. Elke dag kan je opstaan, een start meemaken of doorgaan door jezelf te spiegelen aan Jezus (voor)beeld. Spiegel je mee?