Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Pasen jaar C 2022

Kijk eens in de spiegel

zondag 17 april 2022

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Afsluiting Kijk eens in de spiegel

In de kerk:
In de kerk krijgen de kinderen de smiley-sticker die hoort bij de zondag van Pasen mee. Deze smileys vindt u bij de materialen onder Extra's. 

In eigen ruimte:
Neem met de kinderen plaats in een kring rondom een kaars en een wit kleed en zet de spiegel erbij. Over de spiegel hangt nog steeds de paarse doek. 
Steek de kaars aan en haal de doek plechtig van de spiegel af.
spiegel pasen versierdVraag aan de kinderen wat we deze zondag vieren. Plak de smiley van Paaszondag boven de spiegel op de plek Pasen, middenboven. (daar is ruimte voor vrijgehouden bij de voorbereiding van de spiegel, zie hiervoor bij Extra's, materialen) Dit is de laatste sticker om te plakken.

Kijk nog eens samen naar de spiegel. Wat valt de kinderen op? Wat is er te zien?
Vandaag zijn alle figuren verdwenen en zien we alleen nog onszelf.
Laat elk kind even voor de spiegel staan.

Het kan ook mooi zijn om de smiley van Pasen groot af te drukken, zodat deze op het spiegelglas boven het eigen spiegelbeeld te zien is. Plakt u een afbeelding van de Pasen-smiley op de spiegel, dan zien de kinderen daar zichzelf en de opgestane Heer: Zijn spiegelbeeld ben jij!

Bid het gebed en lees het verhaal van deze zondag.

Artikelen in dit thema Pasen jaar C 2022