Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zesentwintigste zondag door het jaar C

Wanneer ben je rijk?

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Kinderfilmpjes rond evangelieverhalen: Kleine Uil wordt wijs

Een nieuwe, leuke manier om kinderen bijbelverhalen te vertellen! Maak kennis met Joes, Kleine Uil en een spannend verhaal uit het 'Boek van mijn Moeder'. Te vinden op YouTube onder 'Kleine Uil wordt wijs'. En hieronder.

Wat is er gebeurd? Kleine Uil woont met zijn wijze Moeder in de kerktoren. Op wonderbaarlijke wijze komt hij terecht voor de deur bij Joes. Dan begint een vriendschap waarin verhalen een grote rol spelen. Verhalen uit het Boek van zijn Moeder. Want Kleine Uil mag dan een uilskuiken zijn, hij is niet zo dom als hij denkt!

De 7-minuten filmpjes komen vrij beschikbaar via onze site. De kinderen kunnen ze zelf bekijken. Zo gaan ze mee op verhalenreis met Kleine Uil, Joes en Mara. Ze worden meegenomen in het poppenspel, ze horen de verhalen van en over Jezus en de reactie van de vriendjes. Zo krijgen ze grote geloofsthema’s mee: verwondering, oog hebben voor elkaar, dankbaarheid, een tweede kans geven, en nog veel meer.

Bekijk hier aflevering 1: Oog hebben voor elkaar, gebaseerd op het verhaal van rijke man en de arme Lazarus (Lucas 16,19-31)

De filmpjes zijn vrij toegankelijk op internet. Doordat ze aansluiten op de lezingen van het r.k. leesrooster vormen ze een mooie opstarter voor kinderwoorddienst/kindernevendienst en catechese. In de klas helpen ze de leerkracht invulling te geven aan levensbeschouwelijke vorming.

De volgende aflevering van Kleine Uil wordt wijs komt 3 oktober online en gaat over 'Een van de tien': de ene dankbare genezen melaatse die op zondag 9 oktober wordt gelezen.

Colofon
Uitgave: 2022 Adveniat, Baarn
Teksten, poppen en tekeningen: Marjet de Jong
Poppenspel: Marjet de Jong, Mariska Litjes
Opname en editing: Mannes van der Burg
Vertelstem verhaal: Tom Dirks
Muziek: Esther Ocheng
Redactieadvies en webmaster: Edith Vos

YouTube kanaal ‘Kleine Uil wordt wijs’

Kleine Uil wordt wijs komt uit bij Uitgeverij Adveniat en wordt mede mogelijk gemaakt door de StBKBO te Nieuw-Vennep.

 

Artikelen in dit thema Zesentwintigste zondag door het jaar C