Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

2e zondag van de Advent jaar A 2019

Jesaja droomt van een Koning op Gods berg

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Jesaja 11,1-10

De kinderwoorddienst gaat vandaag over het visioen van de profeet Jesaja zoals we dat in de eerste lezing aantreffen. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen. Het past bij dit project om de lezing op een boekrol te plakken en uit de boekrol voor te lezen. 

Wilt u liever de kinderwoorddiensten rondom de evangelieverhalen vormgeven, dan kunt u op de site bij het project uit 2016 kijken. (Kijk bij de Zondagen, A jaar en zoek in de lijst de Adventszondagen 2016 op.)

Jesaja droomt van een Koning op Gods berg

‘Luister, bewoners van Juda en Jeruzalem. God stuurde mij, Jesaja, een hoopvolle droom over onze toekomst. Die droom zal jullie moed geven in deze moeilijke tijd.
Hebben jullie wel eens gezien hoe er uit een omgehakte boom toch weer een nieuwe tak ging groeien? Je dacht dat de boom dood was, maar toch kwam er weer een mooi groen takje, dat groter en groter werd. Zo zal het ook gaan met ons koningshuis. De oude koning zal dood gaan. En de mensen zullen denken, nu hebben we geen koning meer. Maar dan zal er een nieuwe, heel bijzondere koning komen. Een koning die geholpen wordt door de Geest van God. Deze koning zal heel wijs en verstandig zijn, heel sterk, heel moedig en heel liefdevol. En iedereen zal merken dat hij veel respect heeft voor God. Deze koning kan je niet voor de gek houden met gladde praatjes, hij is niet gevoelig voor pracht en praal en hij zal elke zaak eerst goed uitzoeken voor hij er iets over zegt. Hij zal bijzonder goed luisteren naar gewone mensen. Als rijke of machtige mensen iets oneerlijks doen zal hij ze extra hard straffen. Ja, deze koning zal eerlijk, trouw en rechtvaardig zijn.
advent 2 wolf en lam

Deze koning zal zorgen voor rust en vrede. Zelfs de dieren zullen elkaar niet meer opvreten. De wolf zal in dezelfde stal slapen als het lammetje, de panter ligt rustig naast het geitje, het kalfje zal samen grazen met de leeuwenwelp. Kleine kinderen kunnen op de dieren passen. De koe en de berin zijn vriendinnen en laten hun jongen samen spelen. De leeuw eet hooi samen met het rund. Baby’s kunnen spelen met slangen, het geeft niets als ze hun handje steken in het nest van een gevaarlijke slang. Als deze koning is gekomen worden er geen slechte dingen meer gedaan door de mensen. Iedereen wil het goede doen op de heilige berg, de plaats waar God woont. De wereld zal overspoeld zijn van Gods liefde. De nieuwe koning zal het voorbeeld zijn voor iedereen. Alle mensen komen naar hem toe. Iedereen heeft respect voor hem.'

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema 2e zondag van de Advent jaar A 2019