Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

2e zondag van de Advent jaar A 2019

Jesaja droomt van een Koning op Gods berg

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

De kleine kijkdoos: dieren van wc-rolletjes maken 2

In deze adventsweken wordt er door de kinderen gewerkt aan een kijkdoos van de berg van God. Via de kijkdoos gaan ze 'Op naar de Koning van de Vrede', aan de hand van de lezingen uit het boek Jesaja.

kijkdoos kleinDe kijkdozen voor de kinderen moeten van te voren tot kijkdoos gemaakt worden. Dit doet u door een gat in het midden van de deksel van een schoenendoos te knippen of snijden en een tweede gat in het midden van een van de korte zijden te knippen of snijden. Maak een raampje in het dak door de opening van vliegerpapier te voorzien. En de voorkant, of beide gaten, te voorzien van plasticfolie

Op naar de Koning van Vrede: dieren gaan met Jesaja mee de berg op.

Dieren van wc-rolletjes
Nodig:
• Wc-rolletjes, door midden geknipt
• Uitgeprinte dierenkoppen op stevig papier, (vergroot de kleine kopjes met kopieerapparaat tot 250%, de grotere kopjes kunnen ev. ook iets vergroot worden)
• Kleurpotloden, verf, lijm

Het is belangrijk dat u de dieren niet te groot maakt als u ze in de kijkdoos wil plaatsen.
 
Geef de wc-rol een kleur die past bij het gekozen dier, door het rolletje te verven, of met gekleurd papier te bekleden.
Knip vervolgens de wc-rol 4 keer in. 2 keer voor de voorpoten, en twee keer voor de achterpoten. Knip dit ingeknipte gedeelte dan in tweeën en vouw de stukjes uit om pootjes te creëren. (zie afbeelding)

dier wc rolletje

Kleur de kop ook in en knip de kop uit met een uitsteeksel aan de onderkant. Dit uitsteeksel vouw je naar achteren de wc-rol in en plak je vast met een druppel lijm. Het is wel verstandig dit even vast te blijven houden tot de kop goed vast zit.
Laat de kinderen vervolgens een nieuw dier uit kiezen.

advent 2 knutsel 2 dierenkop hand tekenen

Op internet zijn veel voorbeelden van wc-rol dieren te vinden. Bijvoorbeeld:

advent 2 knutsel 3

 advent 2 knutsel 1

 

 

 

Artikelen in dit thema 2e zondag van de Advent jaar A 2019