Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Kerstmis jaar A 2019

Geef de droom niet op!

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Jesaja 52,7-10

De kinderwoorddienst gaat vandaag over de vreugde van de profeet Jesaja zoalsdat in de eerste lezing staat. Jesaja heeft heel goed nieuws te melden. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen. Het past bij dit project om de lezing op een boekrol te plakken en uit de boekrol voor te lezen. 

Wilt u liever de kinderwoorddienst rondom het Evangelie van Johannes vormgeven, dan kunt u op de site bij het project uit 2016 kijken. (Kijk bij de Zondagen, A jaar en zoek in de lijst de Kerstmis 2016 op.)

Alles wordt weer goed!

‘Wat worden we allemaal vrolijk als er iemand naar ons toe komt om ons goed nieuws te vertellen. Wat is het fantastisch als er een boodschapper komt die ons vertelt: “Er is vrede in jullie land, in jullie stad. Geen slechte koningen meer, het is God die onze koning is. Op de berg van God is alleen God de baas.

juichen kooruister goed! De bewakers van de stad beginnen te roepen. Ze juichen allemaal tegelijk, want ze kunnen het goed zien. God leek verdwenen, maar God is er weer. God woont weer op de heilige berg. Juich allemaal mee, ja, allemaal samen, ook als je je verdrietig voelt, zelfs als je huis in puin ligt. Want God zal zijn mensen troosten. God heeft Jeruzalem vrij gemaakt. God heeft laten zien wie de baas is op de aarde. Alle volkeren hebben het gezien, over heel de wereld kan men zien dat God zorgt dat alles weer goed wordt.’

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Kerstmis jaar A 2019