Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Kerstmis jaar A 2019

Geef de droom niet op!

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

De grote kijkdoos gaat open

In de kerk komt een hele grote kijkdoos te staan.
Het mooiste is als de grote kijkdoos zo is opgesteld dat alle mensen in de kerk hem kunnen zien.
grote kijkdoosIn de doos zijn de lezingen uitgebeeld. Er is voor een kijkdoos gekozen omdat mensen actie moeten ondernemen om mee te krijgen wat er gebeurt. Ze kunnen het niet vanuit de banken zien en zullen na de kerkdienst zelf moeten komen kijken. God wil graag dat we allemaal in actie komen. Het is belangrijk dat de doos ergens komt te staan waar niemand hem zal verplaatsen, ook niet voor een uitvaart of een andere viering. Uw zorgvuldig opgebouwde compositie kan namelijk niet zo makkelijk tussendoor gerestaureerd worden. Overleg dit tevoren goed met de kosters. Dit betekent ook dat u de doos het beste op kunt bouwen op plek waar hij komt te staan.

Kerstmis
Met Kerstmis gaat de doos open. Verwijder hiervoor de voorkant en de bovenkant. Als de berg echt sterk is kunt u de doos zelfs helemaal ontmantelen. Door de komst van Jezus is het voor iedereen die ook maar een klein beetje zijn best doet allemaal veel duidelijker te zien. Daarom kunnen nu de mensen die nooit zijn komen kijken ook bekijken wat er in de doos te zien is.

Marijte legt in een filmpje uit hoe de kijkdoos vormgegeven is.

 


Artikelen in dit thema Kerstmis jaar A 2019