Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Kerstmis jaar A 2019

Geef de droom niet op!

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

De kleine kijkdoos: Baby Jezus in de kribbe

In de adventsweken werd er door de kinderen gewerkt aan een kijkdoos van de berg van God. Via de kijkdoos gingen ze 'Op naar de Koning van de Vrede', aan de hand van de lezingen uit het boek Jesaja.

kijkdoos kleinOp naar de Koning van Vrede: Jezus is geboren

Baby Jezus
Nodig:
• grote kraal
• boterhamzakjes-sluitingen
• dunne stof of crêpepapier 
• plaksterretjes en andere kerstversierselen voor de buitenkant van de kijkdoos

Steek de boterhamzaksluiters door de kraal en maak ze aan de bovenkant vast door ze een strak over de kraal te buigen. De uitstekende delen aan de andere kant maak je breed door ze iets naar buiten te buigen. Zo krijgt het lijfje van Jezus een beetje body.

Vervolgens vouw je het crêpepapier of de stof strak om de uitstekende draden onder de kraal, waar het nekje van het kindje is. Let erop de naar buiten gebogen draden niet weer samen te drukken. Onderaan, bij de voetjes, vouw je het papier of de stof weer samen. Het kindje Jezus kan in het kribbetje dat vorige week gemaakt is gelegd worden.

Nu is de kijkdoos klaar. Is er tijd over dan kunnen de kinderen hem nog prachtig versieren aan de buitenkant met sterretjes en andere kerstsversieringen.


Uitleg niet duidelijk? Kijk naar de foto's van Marijte.

baby jezus start

baby jezus 2baby jezus af

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikelen in dit thema Kerstmis jaar A 2019