Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweede zondag door het jaar A

Gedoopt worden met water en Geest

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 1,29-34

De evangelielezing van vandaag is Johannes 1,29-34. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden; voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Johannes de Doper

doop jezus jordaanNa Jezus geboorte gingen er heel veel jaren voorbij. Toen was er een man die leefde in de woestijn. Hij was een profeet en hij heette Johannes. De mensen noemden hem: de Doper. Want mensen uit Jeruzalem en heel Judea kwamen naar hem toe om zich door hem te laten dopen om hun zonden te laten wegwassen in de rivier de Jordaan. Zo werden hun fouten hun vergeven.
Johannes zei tegen hen: “Er kom Iemand na mij, veel belangrijker is dan ik.”

Op een dag kwam Jezus ook naar de rivier de Jordaan. Johannes zag Hem aankomen en zei: "Kijk, daar is het Lam van God, dat de zonden van de mensen zal wegnemen. Hij is het, over wie ik gezegd heb dat Hij belangrijker is dan ik ben. Ik doop mensen met water, en nu begrijp ik waarom: ik moet ook Jezus dopen, zodat iedereen zal weten wie Jezus is!" En dat deed hij.

Johannes vertelde later aan wie het maar horen wilde, hoe het gegaan was: "Toen ik Jezus gedoopt had met het water uit de rivier, zag ik een duif uit de hemel komen, die steeds bij Jezus bleef. Ik wist toen nog niet wie Hij was. Maar God zelf had mij gezegd dat ik iemand zou dopen en dat de heilige Geest naar die persoon toe zou komen, en bij Hem zou blijven. Dat is de man die de mensen zal dopen met de heilige Geest. Zo wist ik dat Jezus de Zoon van God zelf is. Ik heb het gezien en ik vertel het aan iedereen!"   

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Tweede zondag door het jaar A