Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweede zondag door het jaar A

Gedoopt worden met water en Geest

zondag 19 januari 2020

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Week van gebed voor de eenheid

week eenheid buitengewoonDeze week is het anders dan anders. De derde week van januari staat in het hele land in het teken van de Oecumene. Al meer dan honderd jaar wordt dan ‘De week van gebed voor de eenheid voor de christenen’ gevierd. Overal in Nederland zijn er op deze zondag oecumenische vieringen; een viering waarin men bidt om eenheid onder christenen; eenheid in de wereld. Ieder jaar is het een ander land dat de viering voorbereidt. Via de Raad van Kerken Nederland krijgen de gemeentes en de parochies het materiaal voor een speciale viering.

Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed deelnemers uit om te streven naar meer dan het gewone.

Het materiaal voor 2020 is voorbereid door kerken in Malta. Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken: 'Het thema Buitengewoon ligt dicht bij de bevolking van Malta. In het Bijbelboek Handelingen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd. In de komende gebedsweek worden wij daarin meegenomen.'

Materiaal voor kinderen is te vinden via onderstaande link:
https://www.weekvangebed.nl/organiseren/bijeenkomsten/viering

Daar vindt u een kinderwerkpakket, een instructie en een kleine powerpointpresentatie.

Voor de zondag van de Week van Gebed is in opdracht van MissieNederland en de Raad van Kerken een speciaal kinderdienstpakket ontwikkeld door de Internationale Bijbelbond. Ook het kindergebedsboekje werkt vanuit het thema Buitengewoon en gaat uit van het verhaal van Paulus die strandt op het eiland Malta.

 

 

Artikelen in dit thema Tweede zondag door het jaar A