Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevende zondag door het jaar A

Oog om oog, tand om tand?

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Jezus gaat vandaag weer verder met zijn toespraak op de berg. Oude regels komen langs, over hoe je om kunt gaan met elkaar. 'Oog om oog, tand om tand' is een oud spreekwoord uit de Bijbel. Bij ons verwijst dat spreekwoord naar wraak. Maar de joodse wet bedoelt: wie iets vervelends doet, kan een gelijke straf verwachten. Deze regel probeert ruzie tussen mensen te beperken. vijanden liefWant omgaan met vrienden is niet zo moeilijk, maar omgaan met vijanden wel. Daar heeft Jezus nieuwe ideeën over. Vijanden moeten vrienden worden. En dat is geen gemakkelijke opgaaf, maar wel een die bijdraagt aan een betere wereld! 

We hopen dat de kinderen deze morgen zullen ontdekken dat het een kunst is om met mensen die allemaal iets verschillends willen, samen te leven. Vijanden worden of ruzie krijgen, gebeurt maar zo. Maar samen kom je verder.