Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevende zondag door het jaar A

Oog om oog, tand om tand?

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Matteüs 5,38-48

De evangelielezing van vandaag is Matteüs 5,38-48 Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Oog om oog, tand om tand
bergrede5Jezus zat op een berg met al zijn leerlingen om zich heen. Hij had gehoord dat sommige mensen leefden volgens regels waar Hij het niet mee eens was. Een van die regels was: oog om oog, tand om tand. Deze regel legde sommige mensen zo uit dat als iemand anders jou pijn doet, jij hem of haar precies evenveel pijn mag doen.
Maar Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Als iemand jou op je rechterwang slaat, laat hem je dan ook slaan op je linkerwang. Wil iemand jouw hemd afpakken, geef hem dan ook je jas. Als iemand jou iets vraagt, geef het hem dan. Als iemand iets wil lenen, leen hem dan je spullen.”

Dit waren hele moeilijke regels; de leerlingen hadden daar nog nooit van gehoord. Wie laat zich nou slaan, of spullen afpakken? Maar Jezus was nog niet klaar.
Hij had ook gehoord dat sommige mensen vonden dat je je naasten lief moest hebben, en dat je je vijanden moest haten.
Jezus zei daarover tegen zijn leerlingen dat ze ook van hun vijanden moesten houden. En dat ze voor hun vijanden moesten bidden. “Je moet goed zijn voor alle mensen, want God is ook goed voor alle mensen. Het is gemakkelijk om goed te zijn voor je vrienden, dat kunnen slechte mensen ook. Maar je moet proberen te leven zoals God dat doet, en God houdt ook van de mensen die soms slechte dingen doen.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

 

Artikelen in dit thema Zevende zondag door het jaar A