Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevende zondag door het jaar A

Oog om oog, tand om tand?

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Vreemde gezichten

Zorg voor u begint dat er gebedjes klaar liggen voor de kinderen zodat ze zometeen mee kunnen bidden.

kring kinderen

Ga met de kinderen samen aan een tafel zitten, Vraag ze om vandaag eens te gaan zitten naast iemand die ze niet zo goed kennen, of waar ze normaal gesprokken niet zo snel naast gaan zitten. Misschien is er wel iemand die ze nog nooit gezien hebben?

Vertel ze dat we dat vandaag doen omdat Jezus ons gaat vertellen dat we ook onze vijanden lief moeten hebben. Vijanden hebben we hier niet maar door goed om te gaan met kinderen die we nog niet kennen, en die nog geen vrienden zijn, leren we het alvast in het klein. Toch zal het moeilijk zijn om iedereen lief te hebben, daarom vragen we God ook om hulp in ons gebedje dat we samen gaan bidden.

Steek eerst de kaars voor de kinderwoorddienst aan, en bid dan samen het gebed (dat u vindt bij het kopje Gebed).

Artikelen in dit thema Zevende zondag door het jaar A