Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevende zondag door het jaar A

Oog om oog, tand om tand?

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Oog om oog spelletje

Lees het verhaal van Lotte en Alex voor aan de kinderen, of vertel het uit uw hoofd.

Oog om oog....
Lotte was aan het springen op de trampoline, toen Alex er aan kwam. Alex wou ook springen, maar dat mocht niet van Lotte. Daarom was Alex boos en duwde Lotte van de trampoline. Lotte kwam heel vervelend terecht. Haar knieën waren bond en blauw. Ze had zoveel pijn dat ze niet meer kon lopen. Ze was heel erg boos op Alex. Daarom pakte ze een grote hand zand en gooide die recht in het gezicht van Alex.
Alex had heel veel pijn, en kon niets meer zien. Hij stormden richting Lotte en riep: "Dat ga ik terug doen." Alex riep ook nog dat hij Lotte ook blind zou maken.
Toen kwamen gelukkig de ouders van Alex en Lotte naar buiten. Ze hoorden dit en gingen met Alex en Lotte even rustig zitten.
Ze vertelden ze dat als je elke keer maar wraak nam dat dat geen zin had. Oog om oog maakt de hele wereld blind.
Alex zou een paar dagen niets meer kunnen zien. Lotte kon een paar dagen niet meer lopen.
De ouders zeiden tegen Alex: “Lotte is nu gelukkig niet blind, maar ze kan niet lopen”, en tegen Lotte zeiden ze: “Alex is nu blind maar kan gelukkig nog wel lopen.” Als jullie elkaar de komende dagen nou eens zouden helpen. Alex moest de komende dagen de rolstoel van Lotte duwen, en Lotte vertelde Alex precies waar ze heen moesten. Zo werden Lotte en Alex hele dikke vriendjes.

lamme blindeSpeel daarna Lotte en Alex na. Neem een stoel met wieltjes en zet een parkoers uit. Plaats Lotte in de stoel en doe Alex een blinddoek om. Laat alle kinderen één voor één de opdracht doen. Om deze opdracht nog wat extra kracht bij te zetten kunt u de kinderen tweetallen laten maken met kinderen die ze niet zo goed kennen of waar ze niet zoveel mee hebben. Op deze manier moeten ze leren te vertrouwen op een onbekende.

Artikelen in dit thema Zevende zondag door het jaar A