Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Sacramentsdag jaar B

Brood en wijn veranderen ons!

zondag 6 juni 2021

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Spelletje: variatie op Lummelen

Lummelen

Speel dit spelletje met alle kinderen tegelijk.

Benodigdheden:

  • een of meerdere ballen

lummelen2Speel samen lummelen. Daarbij gooeien de kinderen met ballen naar elkaar. Wanneer een bal valt dan pakt u hem als begeleider op en gooit hem weer naar de kinderen. U blijft dus altijd de 'lummel' die de ballen opvangt. Probeer dit spel met meerdere ballen om de moeilijkheid te verhogen. De ballen vertegenwoordigen alle ballen die we elke dag moeten hooghouden. En vanzelfsprekend lukt het niet om altijd alle ballen in de lucht te houden....

Natuurlijk hoort er een duiding bij dit spel. Deel deze na afloop met de kinderen. 

Jezus heeft zijn leven voor ons gegeven. Dit betekent dat als wij proberen alle ballen hoog te houden, dat wil zeggen dat we ons best doen om alles goed te doen, Jezus altijd de persoon is die de ballen die vallen of dreigen te vallen opvangt en opraapt. En ons zo helpt om toch verder te kunnen. Eigenlijk is Jezus er dus altijd om ons te redden.
Hij probeert onze ballen op te vangen zelfs als wij dat eigenlijk niet verwachten. Hij helpt ons altijd. Maar in tegenstelling tot een normaal spelletje lummelen blijft Jezus altijd de degene die de bal opraapt. Het maakt niet uit hoe vaak iemand een fout maakt. Je krijgt altijd de bal weer terug om verder te spelen.

Artikelen in dit thema Sacramentsdag jaar B