Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

6e zondag van de Veertigdagentijd Palmzondag jaar C 2019

De gekleurde bril: Vriendschap in goede en slechte tijden

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Ontkenning

In de kerk:
bril op paars doekIn de kerk kunt u de kinderen een grote bril meegeven of als begeleider deze bril opzetten. Zo’n grote bril is te koop bij speelgoedwinkel of feestartikelenwinkel.
Leg deze bril bij binnenkomst op het paarse kleed. (zie foto)

In eigen ruimte:
Neem met de kinderen plaats in een kring rondom een kaars en een paars kleed en zet de poster van de zondag erbij.
Lees met de kinderen het gedicht Veertig dagen bewust (zie hiervoor de Extra's)  en vraag aan de kinderen welke zondag van de veertigdagentijd het is.

Op de poster voor deze zesde zondag staat Petrus. Hij heeft roze bril op met grijze glazen. Petrus heeft al eens eerder in het middelpunt gestaan van de kinderwoorddienst in deze veertigdagentijd. Wat weten de kinderen nog over hem? Stel hem voor aan de kinderen. Petrus is de beste vriend van Jezus. Hij heeft steeds gezegd dat Hij alles zal doen om bij Jezus te horen. Maar dan wordt Jezus opgepakt en ontkent hij dat Jezus zijn vriend is.

Bid het openingsgebed en lees dan het verhaal van deze zondag.

Artikelen in dit thema 6e zondag van de Veertigdagentijd Palmzondag jaar C 2019