Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Doop van de Heer jaar C

Meedoen met God

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 3,15-16+21-22

De evangelielezing van vandaag is Lucas 3,15-16+21-22, de lezing van de doop van Jezus in de Jordaan. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen. 

De doop van Jezus

Johannes is een boodschapper van God die mensen vertelt over Jezus, de Zoon van God.
“Als je erbij wilt horen”, zegt Johannes “dan zal ik je dopen in de rivier de Jordaan. Dan ga je in het water en dan leg ik mijn hand op je hoofd. Zo krijg je de zegen van God.” Veel mensen laten zich dopen. Johannes wordt heel populair. Zo populair, dat mensen gaan denken dat hij misschien wel de Messias is. Al heel lang wordt voorspeld dat er eens iemand komt die de wereld zal verlossen en de mensen zal redden. Dat is de Messias. Maar Johannes zegt: “Dat ben ik niet, hoor. Na mij komt iemand die sterker is dan ik. Ik zou nog niet durven om hem te helpen met het losmaken van de riem van zijn sandaal. Ik doop met water, Hij doopt met de heilige Geest en met vuur.“

doop jezus jordaanHet lijkt wel of iedereen naar de oever van de rivier de Jordaan gekomen is om door Johannes gedoopt te worden. Eerst praat Johannes even met hen; dan worden ze gedoopt.
Zo werd Jezus ook door Johannes gedoopt in de Jordaan. Na zijn doop knielde Hij en bad Hij tot zijn Vader in de hemel. Opeens ging de hemel open en er kwam een duif vlak boven Jezus vliegen. Tenminste, het leek op een duif maar het was de heilige Geest. En uit de hemel klonk een Stem, die zei: “Jezus, Jij bent mijn geliefde Zoon, mensen houden van Je, en Jij brengt Mij ook veel vreugde.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

 

Artikelen in dit thema Doop van de Heer jaar C