Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Doop van de Heer jaar C

Meedoen met God

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Doopsymbolen

Vraag de voorganger om de kinderen vanuit de kerk wat symbolen van de doop mee te geven (wit kleed, chrisma, doopkaars, bakje met water, eventueel het doopboek met de namen). De voorganger kan hen al iets vertellen en in elk geval het woord sacrament noemen.

dopen2Wanneer de kinderen in de eigen ruimte binnenkomen, gaan zij in een kring zitten. In het midden ligt een groot wit kleed of een laken. Daarop worden de doopsymbolen neergelegd. Eén van de begeleiders heet de kinderen welkom en haakt in op wat de voorganger zojuist gezegd heeft. Het woord ‘sacrament’ valt nog een keer. Vraag dan om stilte en steek in die stilte een kaars aan.

Bid aansluitend het gebed en lees de navertelling voor.

Artikelen in dit thema Doop van de Heer jaar C