Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Doop van de Heer jaar C

Meedoen met God

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Sacramenten: welk plaatje hoort erbij?

Over drie sacramenten is bij het verhaal van de doop van Jezus iets te zeggen. Maar we hebben er zeven. Weten de kinderen welke zeven dat zijn.

Druk het werkblad af, en laat de zeven symbolen uitknippen, met het woord erbij. Laat dan de juiste symbolen naast de juiste  tekeningen gelegd worden en plak ze vast.

Wanneer de kinderen nog weinig van sacramenten weten, kunt u uitleggen dat we er zeven hebben, en dat ze bij heel belangrijke momenten in je leven horen. De eerste drie (initiatiesacramenten) kwamen bij het gesprek met de kinderen al aan de orde. Het waren de doop, de eucharistie (eerste communie) en het Vormsel.
Er zijn twee sacramenten die te maken hebben met hoe je je leven wilt leven: het huwelijk en het priesterschap (als je voor de één kiest, is de ander uitgesloten).
Er zijn twee sacramenten die laten zien dat God dichtbij is er helpt als we het moeilijk hebben. Dit zijn de sacramenten die ons weer heel maken: de biecht en de ziekenzalving.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikelen in dit thema Doop van de Heer jaar C