Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vijfde zondag van Pasen jaar C

Houd van elkaar!

zondag 15 mei 2022

Testament van Jezus maken

Nodig: 

• Mooi papier, met een afdruk van de pdf erop.
• Pennen en stiften
• Stempels, lakzegels of sluitzegels
• Enveloppen

Vlak voordat Jezus doodging heeft Hij een lange toespraak gehouden tot zijn vrienden. Hij heeft daarin alles gezegd wat Hij echt belangrijk vond. Een stukje uit die toespraak hebben we zojuist gehoord. Maar de kinderen hebben vast wel een idee wat Jezus nog meer gezegd zou kunnen hebben. Inventariseer even met de kinderen wat voor Jezus belangrijk was en schrijf dat op een flap of bord.

Alles wat Jezus belangrijk vond kan je samenvatten in het ene zinnetje: Houd van elkaar. Je zou dit het Testament van Jezus kunnen noemen. Johannes heeft dit testament later opgeschreven.

stempel top secretMaar, vraag de kinderen zich nu eens voor te stellen dat Jezus het zelf opgeschreven zou hebben. Speciaal voor jou. Wat zou Jezus er dan voor jou nog bij geschreven hebben? En zou Jezus je ook nog wat gegeven hebben om je te helpen?
Denk daar samen even over na.

Bij wat Jezus ons gegeven heeft om ons te helpen zou bijvoorbeeld de eucharistie, de Bijbel, mensen die het verhaal door vertellen, de kerk etc. genoemd kunnen worden.

Laat de kinderen het testament, zie hieronder, zo mooi mogelijk invullen en versieren. Geef hen dan een enveloppe en laat ze hun testament in de enveloppe doen en verzegelen.

 

 

 

 Artikelen in dit thema Vijfde zondag van Pasen jaar C