Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vijfde zondag van Pasen jaar C

Houd van elkaar!

Gesprek met de kinderen

Praat met de kinderen na over het verhaal.
Begrijpen ze waarom Jezus zegt dat mensen van elkaar moeten houden?
Vraag aan de kinderen van wie zij houden? Kunnen zij ook vertellen waarom ze van die persoon die ze noemen houden? Is het moeilijk om van deze mensen te houden?
Stel de vraag of ze ook mensen kennen waarvan ze niet houden? En waarom is dat dan?
Misschien vertellen de kinderen dat ze niet houden van kinderen die pesten, of kinderen die dingen afpakken, of die nare dingen zeggen. Geef aan dat u begrijpt dat 'houden van' dan wel heel erg moeilijk is.
Kijk samen naar wat Jezus zegt, en hoe Hij geleefd heeft. Hij schreef mensen die Hem verraden of verloochend hadden niet af. Hij keek met liefde naar alle mensen.

Vinden ze dat je van iedereen moet houden? Dat is wel wat Jezus van ons vraagt. Hoe zou je dat kunnen proberen te doen?

Zou het helpen als mensen er aan herinnerd worden dat ze van andere mensen moeten proberen te houden, zoals Jezus doet? Daarvoor maken mensen soms een testament (het verhaal van Jezus in de Bijbel heet ook testament: het Nieuwe Testament). Bij de Extra's kunt u een testament van Jezus maken met de kinderen.

Kijk nog even samen naar de liefdesplaatjes die u bij de opening heeft laten zien. Die doen dat eigenlijk ook, ons eraan herinneren dat we van elkaar moeten houden.

 

Artikelen in dit thema Vijfde zondag van Pasen jaar C