Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Advent jaar A 2019

Geef de droom niet op!

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

In vier zondagen gaan we op weg naar het Kerstfeest. Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel Op naar de Koning van de Vrede

In de Advent is de verbinding van de kinderwoorddienst met de vierende gemeenschap in de kerk nadrukkelijk aanwezig.  
jesaja 2 kwd 2019 001Elke adventzondag komt de profeet Jesaja in de kerk om de kinderen op te halen. Hij is onze gids op weg naar Kerstmis. Jesaja voert ons in zijn profetieën de berg van God op. Daarboven, waar de afstand tussen hemel en aarde het kleinst is, daar woont God. En bij God woont de goede koning, de koning die recht doet en vrede brengt.

Deze week vertelt Jesaja weer over de droom van de Koning die zal komen. Die Koning wordt met Kerstmis geboren, als het kindje van Jozef en Maria. Met de kinderen denken we deze morgen na over hoe je je kunt voorbereiden op de komst van Jezus, het kind in de kribbe, de Koning van de Vrede.

Bij de 1e zondag van de Advent vindt u bij de opening de algemene projectinformatie.

Wilt u liever de kinderwoorddiensten rondom de evangelieverhalen vormgeven, dan kunt u op de site bij het project uit 2016 kijken. (Kijk bij de Zondagen, A jaar en zoek in de lijst de Adventszondagen 2016 op.)