Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

De droom van Jesaja gaat over een goede toekomst voor en met een kind dat geboren wordt? Hoe bereid je dat voor?

Jesaja neemt de lege kribbe in zijn handen en bekijkt het eens van alle kanten. Dan vraagt hij aan de kinderen wat het volgens hen is. Waarschijnlijk bedenken ze samen dat dit het kribbetje van de kerststal is, een voerbak dus.
In de kerststal was dit het wiegje van Jezus. Dat was vast niet wat Maria en Jozef van tevoren bedacht hadden, toen ze zich gingen voorbereiden op de komst van een baby.

komst baby voorbereidenBedenk samen met de kinderen hoe je je voorbereidt op de komst van een kindje. Probeer niet alleen de materiƫle zaken te bespreken, maar geef ook aandacht aan andere voorbereidingen zoals het bedenken van een naam, zwangerschapsgym, afspraken over oppassen, een mooie tekst voor het geboortekaartje, samen dromen over de toekomst van en met dit kindje, een broertje of zusje voorbereiden enzovoort. De komst van een kindje dwingt je om bezig te zijn met de toekomst; met een goede toekomst zelfs.
Dat gold ook voor koning Achaz. Als er een kind geboren zou worden, dan moest hij wel zorgen dat er een goede toekomst voor dat kind zou zijn.
Bedenk tenslotte samen hoe wij ons kunnen voorbereiden op de komst van het kindje Jezus.

Ga vervolgens aan de slag met de kijkdoos, waarin vandaag de geboorte van Jezus voorbereid wordt.