Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Advent jaar A

Geef de droom niet op!

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

Jesaja neemt de lege kribbe in zijn handen en bekijkt het eens van alle kanten. Dan vraagt hij aan de kinderen wat het volgens hen is. Waarschijnlijk bedenken ze samen dat dit het kribbetje van de kerststal is, een voerbak dus.
In de kerststal was dit het wiegje van Jezus. Dat was vast niet wat Maria en Jozef van tevoren bedacht hadden, toen ze zich gingen voorbereiden op de komst van een baby.

komst baby voorbereidenBedenk samen met de kinderen hoe je je voorbereidt op de komst van een kindje. Probeer niet alleen de materiƫle zaken te bespreken, maar geef ook aandacht aan andere voorbereidingen zoals het bedenken van een naam, zwangerschapsgym, afspraken over oppassen, een mooie tekst voor het geboortekaartje, samen dromen over de toekomst van en met dit kindje, een broertje of zusje voorbereiden enzovoort. De komst van een kindje dwingt je om bezig te zijn met de toekomst; met een goede toekomst zelfs.
Dat gold ook voor koning Achaz. Als er een kind geboren zou worden, dan moest hij wel zorgen dat er een goede toekomst voor dat kind zou zijn.
Bedenk tenslotte samen hoe wij ons kunnen voorbereiden op de komst van het kindje Jezus.

Ga vervolgens aan de slag met de kijkdoos, waarin vandaag de geboorte van Jezus voorbereid wordt.

Artikelen in dit thema 4e zondag van de Advent jaar A